Milý kavárenský povaleči, vítej na Blogu u Jiráska!
Proč blog, když nejlepším místem pro sousedský potlach je kavárna? Protože naše setkávání bylo nacpáno do okénka a zahaleno pod roušku déle, než byl běžný kavárník schopen unést. Vůni kávy sice přenést nelze, ale pocit sounáležitosti ano! A tak vznikl Jiráskův blog.
O čem? O kavárenské každodennosti. Z kuchyně i ze života. Zprostředkujeme Ti kavárenské popovídání s našimi zajímavými hosty, se kterými se už opět můžeme setkávat všichni v kavárně...
Tak si čti, zkoušej recepty, hledej inspiraci a především se bav!
Autorský tým Café Jirásek
Rozhovor o čtení, dětech a naději...
Rozhovor o dobro-činnosti a dobro-volnictví v seniorském věku.
Když se kavárníkovi stýská po hostech, chce to v posledních měsících dávku kreativity. Dejvická pavlač je nový kavárenský podcast Matěje Záhorského. Měla jsem tu čest být jeho prvním hostem...
Pohltil ho svět kávy. Splnil se mu sen o vlastní pražičce a jeho káva v Café Jirásek zdomácněla.
Kombinace ingrediencí tvoří z našeho Kurkuma cappuccina hotový anti-covidový Krakatit!
Velmi rádi Vám jej připravíme u nás, ale pokud máte chuť, můžete si kurkumový nápoj připravit i sami doma.
Čaj o páté je gastronomický rituál s anglickými kořeny, který povyšuje odpolední posezení s přáteli na cosi víc, než obyčejné pití čaje. Chceme vytvořit zážitek, na který naši hosté nezapomenou...
Napsali o nás....
Přepis rozhovoru s Lucií Jiráskovou, majitelkou Café Jirásek, v novinách Trubadůr (2019).